Lakridscremen er et overraskende element i denne lækre chokoladekage - Få opskriften her.
6 personer
BUNDE
200 g mørk chokolade
150 g blødt smør
200 g brun farin
5 æg
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 springforme, 20 cm i diameter
smør og sukker til formene
5 spsk. solbærmarmelade
LAKRIDSCREME
2½ piskefløde
50 g flormelis
ca. 2 spsk. lakridssirup (f.eks. fra Johan Bülow)
CHOKOLADEGLASUR
200 g mørk chokolade
1 spsk. sirup
100 g smør
PYNT
evt. chokoladespåner
Opskrift - Sådan laver du chokoladekage med lakridscreme
Chokoladekage-bunde: Start med at smelte chokoladen over vandbad, og lad den køle af. Pisk derefter smør og farin til en cremet konsistens. Del æggene i blommer og hvider, gem hviderne i en skål. Pisk æggeblommerne i smør-farin-dejen, 1 ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Rør den let afkølede smeltede chokolade i dejen. Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Tænd ovnen på 180°. Smør springformene med smør, og drys med sukker. Fordel dejen i de 2 forme. Bag kagerne i 20-25 minutter (tjek evt. med en strikkepind, om de er færdigbagte). Afkøl kagerne på en bagerist.
Lakridscreme til chokoladekage: Pisk fløden til skum med flormelis. Vend lakridssiruppen i, og smag til. Smør solbærmarmelade og lakridscreme på den ene kagebund, og læg den anden ovenpå.
Chokoladeglasur til chokoladekage: Smelt alle ingredienserne over vandbad. Rør godt, til det er ensartet i konsistensen. Hæld glasuren over i en anden skål, og stil den i køleskabet. Rør i glasuren hvert 5. minut, til konsistensen er smørbar. Fordel chokoladeglasuren på kagen. Pynt evt. med chokoladespåner.