Udgivet første gang d. 2. december 2016 Foto: Columbus Leth
Bag en hel kage, stik den ud i cirkler, og pynt dem som små kunstværker. Her får du opskriften på en smuk (og meget velsmagende) chokoladekage med mousse & kirsebær.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
200 g mørk chokolade 70 %
200 g smør
6 pasteuriserede æggeblommer
200 g flormelis
6 pasteuriserede æggehvider
3 spsk. kakaopulver
1 firkantet form, 20 x 30 cm
PYNT
100 g hvid chokolade
1 glas syltede kirsebær evt. skovsyre
Opskrift - Sådan laver du chokoladekage med mousse & kirsebær
Tænd ovnen på 170°. Smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker, og vend det i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Tag ¼ af kagemassen fra, og gem den i en sprøjtepose på køl. Vend kakao i resten af dejen, og fordel den i en firkantet form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
PYNT: Hak chokoladen, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den med i ovnen i 5 minutter, til chokoladen er let brændt. Lad chokolade og kage køle af.
Stik kagen ud i 6 cirkler, og pynt med små toppe af chokolademousse fra køl, brændt chokolade, syltede kirsebær og evt. skovsyre.