Crepes suzette i orangesauce
Mad

Crepes suzette i orangesauce

23. marts 2023
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Så bliver det næsten ikke mere fransk med flamberede pandekager i orangesauce. Servér gerne crepes suzette med en kugle god vaniljeis.
15 min6 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • fintrevet skal af 1 økoappelsin
  • 4 æg
  • 4-5 dl mælk
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • solsikkeolie
  • lidt smør til stegning

Orangesauce

  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • fintrevet skal af 1 økoappelsin
  • ½ dl Cointreau
  • saft af to appelsiner
  • 50 g mandelsplitter

Opskrift - Sådan laver du lækre crepes suzette

Crepes suzette er tynde og lækre pandekager serveret med orangesauce med cointreau. De smager fantastisk med vaniljeis, og dine gæster vil helt sikkert elske det.

  1. Pisk æg og mælk godt sammen, og pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i. Tilsæt olie, og hæld dejen på en kande. Lad den hvile i 30 minutter. Rør dejen igennem inden bagning.
  2. Varm en pande med lidt olie og smør. Hæld dejen ud i en tynd pandekage - bag den i 1-2 minutter, til den er let gylden i kanten, og vend den. Læg de bagte pandekager i en stak, og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune, mens du laver saucen.
  3. Smelt sukker på panden, til det bruser op som karamel. Tilsæt smør, revet appelsinskal og mandelsplitter, og flambér med orangelikør. Det giver store flammer, så pas på, og husk at slukke for emhætten! Hæld appelsinsaft på, og kog ned. Fold de varme pandekager sammen 2 gange til en trekant, og vend dem i saucen. Servér straks.

Crepes suzette: En fransk dessert

Crepes suzette er en fransk dessert, der går langt tilbage i tiden. Det er uvist, hvor navnet stammer fra, men man mener, at desserten blev lavet af en 14-årig tjener ved en fejl.

Det særlige ved retten er orangesaucen, som er lavet af karameliseret sukker og smør, appelsinsaft og cointreau, der flamberes.

Flere lækre desserter til gæster? Se artiklerne herunder:

Læs også