dacquoise dessert opskrift med chokolade og hasselnød
Mad

Dacquoise med chokoladecreme

13. november 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Udgivet første gang d. 2. maj 2012 Foto: Lars Ranek
En dacquoise er en marengslagkage, som du kan servere med en god is til eller, som den er, til kaffe eller te. Her er bundene af hasselnøddemarengs, og fyldet er en skøn chokoladecreme.

Bund

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 4 æggehvider
  • 225 g sukker

Chokoladecreme

  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • 1½ dl piskefløde

Drys

  • pistacienødder
  • kakaopulver

Dacquoise med chokoladecreme

  1. Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 200° varm ovn i 5 minutter. Læg dem på et viskestykke, og gnid dem godt imod hinanden, så skallerne falder af. Skru ovnen ned til 110°.
  2. Hak hasselnøddekernerne let groft. Pisk æggehviderne helt stive ved mellem-hastighed. Tilsæt sukkeret, og pisk et minut ved høj hastighed. Vend forsigtigt nødderne i marengsen.
  3. Tegn to 20 cm store cirkler på et stykke bagepapir. Fordel marengsmassen i cirklerne, og bag bundene ved 110° i 2 timer. Sluk ovnen, og lad dem stå og køle af i ovnen.
  4. Smelt chokoladen i et vandbad. Rør cremefraichen i den smeltede chokolade, og tag det fra varmen. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i chokolademassen.
  5. Læg en af marengsbundene på et fad, og fordel chokoladecremen over. Læg den anden bund over, og sæt kagen i køleskabet, så den kan sætte sig. Drys med pistacienødder og kakao, og servér.


TIP: Bag bundene om aftenen, og lad dem stå og tørre i ovnen. Lav chokoladecremen, og saml kagen, lige før du serverer den

Hvad gemmer sig bag navnet, Dacquoise

En dacquoise-kage er en dessert, der stammer fra det franske køkken. Den består typisk af flere lag af nødde- eller mandelmarengs, som er bagt til de er sprøde og lette. Disse lag er ofte fyldt med smørcreme, flødeskum eller en lignende fyld. Nødderne i marengsen er normalt finthakkede eller malet til et fint pulver, hvilket giver kagen en unik smag og tekstur.

Dacquoise-kagen er kendt for sin delikate og luftige konsistens samt sin rige smag. Den kan varieres med forskellige typer nødder, som f.eks. hasselnødder eller valnødder, og kan også indeholde smagsvarianter som chokolade eller frugt. Denne kage er populær til festlige lejligheder og kan præsenteres på mange elegante måder, hvilket gør den til en favorit for mange dessertelskere.

Læs mere om:

Læs også