Denne kage er en chokoladebombe uden lige og imponerer med den overdådige chokoladepynt på toppen. Her får du opskriften på Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse.
1 t og 0 min8 personer
Tid i alt 6 t og 45 min
NØDDEKAGE:
100 g hasselnøddekerner
150 g mørk chokolade
120 g smør
3 æg
120 g sukker
1 spsk. hvedemel
½ tsk. salt
1 springform, Ø 18 cm
Smør til formen
NUTELLA-MOUSSE:
3 blade husblas
250 g mælkechokolade
100 g Nutella
4 dl piskefløde
¼ tsk. salt
NUTELLA-FROSTING:
65 g blødt smør
1 dl flormelis
½ tsk. vaniljesukker
100 g Nutella
2 spsk. rent kakaopulver
1½ spsk. hasselnøddelikør (f.eks. Frangelico)
TIL SERVERING:
8 Ferrero Rocher
6 Kit Kat-chokolader
8 hasselnøddechokolader (f.eks. Mimoser fra Toms)
15 g hasselnøddekerner
Lagkageplast
SÅDAN GØR DU:
Nøddekage:
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i springformen, og smør kanten med smør.
Hæld hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er let gyldne og dufter. Tag dem ud af ovnen, og gnid de løse hinder af. Afkøl nødderne.
Hak halvdelen af hasselnødderne groft, og blend resten til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og smør i en gryde over svag varme. Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladesmørret i efterfulgt af hvedemel, hasselnøddemel, hakkede hasselnødder og salt.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter.