Opskriften giver 1 portion, ca. 350 g
Det er supernemt at lave sin egen marcipan, og det giver den lærkeste, rene, rå marcipan, som smager fantastisk dejligt af mandler. Alt du skal bruge er mandler, sukker og en smule tålmodighed. Bliv klogere på, hvorfor det er godt at lave sin egen marcipan herunder!
Marcipan består i udgangspunktet af to ingredienser: mandler og sukker. Mandlerne skal blendes helt fint til mandelmel for at få det bedste resultat. Du kan også købe en færdigmalet mandelmel, men den er ofte lidt tørrere end de friskblendede mandler, hvilket kan gøre det sværere at få den hjemmelavede marcipan til at hænge sammen.
Selvom ren marcipan kan laves af blot to ingredienser, vil du ofte se, at der er tilsat flere ting. I denne opskrift bruger vi to forskellige slags sukker til at lave marcipanen, da det giver en mere smidig og elastisk marcipan med flormelis og glukosesirup. Denne opskrift giver en god, rå marcipan, som er 'renere' end dem, du som regel finder i supermarkedet.
Rå marcipan er marcipan, der udelukkende er lavet af mandler og sukker, som i opskriften her. Meget af den marcipan, du kan købe i supermarkederne er ikke rå marcipan, da den er lavet på mandler og abrikoskerner og desuden indeholder andre tilsætningstoffer.
Du kan nemt få ren, rå marcipan ved blot at lave en hjemmelavet marcipan med flormelis eller andet sukker og mandler, som i opskriften her.
Vil du lave sukkerfri marcipan, kan du erstatte sukkeret med sukrin eller lignende sødeerstatninger, men det kan være svært at få en lige så god og sammenhængende masse. Du kan også bruge dadler til at søde marcipanmassen, som giver en god, klistret konsistens.
Den hjemmelavede marcipan smager skønt i julens konfekt eller til en hjemmelavet kransekage, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan den rå marcipan kan bruges.
Gør årets konfekt ekstra lækker med hjemmelavet marcipan! Brug opskriften her, når du f.eks. skal lave mozartkugler eller træstammer med marcipan og nougat.
Du kan også indfarve marcipanen i forskellige farver med frugtfarve og lave lækre, dekorative snitter som på billedet i opskriften her. Rul marcipanen ud til tynde plader, læg dem oven på hinanden, og skær dem i firkantede stykker.
Marcipan er fantastisk til at give både smag og konsistens i bagværk, og denne hjemmelavede, rå marcipan egner sig godt til bagning. Den giver f.eks. ekstra god smag og konsistens til hjemmelavet kransekage.
Du kan også bruge marcipanen til at bage napoleonshatte eller mazarinkage.