Af: Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase,
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Kærnemælkshorn nøjagtig som mormor ville lave dem: Sprøde smørhorn uden gær i dejen, men med masser af sød marcipan i midten.
15 min12 stk
Tid i alt 1 t og 30 min
Gærdej
250 g hvedemel
20 g lyst rørsukker
1 knsp. fint salt
200 g smør
1 dl kærnemælk
æg til pensling
25 g mandler
2 spsk. perlesukker
Marcipanremonce
125 g marcipan
50 g blødt smør
50 g lyst rørsukker
Opskrift - sådan laver du kærnemælkshorn med marcipan
Bland mel, sukker og salt i en skål, og smuldr smørret heri, til konsistensen er som grov rasp. Tilsæt kærnemælk, og saml dejen hurtigt med fingrene, men uden at ælte den – den skal kun lige hænge sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Marcipanremonce: Riv marcipanen groft. Rør smør, rørsukker og marcipan sammen til en blød creme. Sæt den evt. på køl, hvis den bliver for blød og flydende.
Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord, og skær cirklen i 12 trekanter. Læg en skefuld marcipanremonce på hver trekant, og rul trekanterne sammen, så de ligner horn. Pensl kærnemælkshorn med sammenpisket æg. Hak mandlerne fint. Drys de finthakkede mandler og perlesukker over hornene. Læg kærnemælkshorn på en bageplade, og bag dem i ovnen i 15-17 minutter, til de er gyldne.
TIP: Kærnemælkshornene smager allerbedst, når de er lune og nybagte, men de færdigbagte horn kan også sagtens fryses og evt. lunes i ovnen, før de serveres.