PRØV OGSÅ: Rugbrøds-lagkage med flødeskum og chokolade
Opskrift - sådan laver du lagkage med nougatskum
1. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt ægget, og pisk godt. Sigt hvedemel, hjortetaksalt og kanel sammen, og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
2. Tegn en cirkel på ca. 20 cm på et stykke bagepapir. Smør dejen tyndt ud med en paletkniv eller en dejskraber. Bag bundene én ad gangen midt i en 200° varm ovn i 4-6 minutter, til de er flot gyldenbrune. Lad bundene afkøle på bagepapiret, og fjern først papiret, når kagen lægges sammen.
3. Pisk fløden til skum med flormelis og vaniljekorn. Læg en bund nederst på kagefadet; smør med flødeskum, og drys med halvdelen af nougaten. Kom en bund over, og gentag. Øverst kommer der kun skum. Pynt lagkagen med chokolade, og servér straks.
Prøv også: Chokoladekage med mælkechokolade-creme