Mørdej til napoleonshatte: Bland mel og flormelis i en skål. Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i blandingen, til det er helt grynet. Pisk ægget let sammen, og tilsæt det lidt ad gangen. Saml hurtigt dejen. Del dejen i 2 dele, og læg den ene del i køleskabet i mindst 1 time (du skal kun bruge den ene halddel af dejen nu – den anden halvdel kan du opbevare i fryseren til en anden gang, hvor du igen vil bage napoleonshatte, eller du kan bruge den til opskriften på linser og daddelcreme!).
Fyld til napoleonshatte: Tril marcipanen til 15 kugler. Rul dejen fra køleskabet ud med en kagerulle på et meldrysset bord – den må ikke blive for tynd. Stik dejen ud i 15 cirkler på 8-10 cm i diameter. Læg en kugle marcipan på hver, og tryk dejen fast omkring marcipanen, så de får den karakteristiske facon. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 200° i 10-14 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt: Smelt chokoladen over vandbad, og smør et tykt lag på bunden af de kolde kager.
TIP: Kagerne kan sagtens fryses. De bliver dog bedst, hvis du fryser dem, inden du har smurt chokoladen på. Har du ekstra tid, kan du lave kagerne med hjemmelavet marcipan.