peanutkage
Mad

Peanutkage med chokolade og kiks

11. april 2022
Af: Camilla Biesbjerg Markussen, Louise Dandanell Ørsted og Sanna Kekäläinen
Foto: Betina Hastoft, Bjørn Jakobsen og Fabian Björk
Med sin seje bund af knasende og let-saltede peanuts og lækre chokolade-creme på toppen smager denne kage lidt hen ad chokoladebaren Snickers. Her får du opskriften på peanutkage med chokolade og kiks
15 min24 stk
Tid i alt 40 min

SALTET PEANUTBUND

  • 5 æggehvider
  • 400 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g TUC-kiks
  • 275 g saltede peanuts
  • en bradepande, ca. 35 x 25 cm

CHOKOLADECREME

  • 200 g mørk chokolade (mindst 60 % kakaoindhold)
  • 100 g smør
  • 6 æggeblommer
  • 100 g flormeliskorn af ½ vaniljestang

PYNT

  • 50 g mørk chokolade
  • 25 g saltede peanuts

Peanutkage med chokolade og kiks

  1. SALTET PEANUTBUND: Tænd ovnen på 195º. Pisk æggehvider og sukker stift i en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver, og pisk igen ganske kort. Knus TUC-kiks og peanuts til groft mel i en blender eller foodprocessor. Vend kiks og nødder rundt i æggehviderne med en ske, til alt er blandet godt sammen. Beklæd bradepanden med bagepapir, og fordel dejen jævnt heri. Bag peanutbunden i den forvarmede ovn i 15 minutter. Tag bradepanden ud af ovnen, og sæt den på en rist, så peanutbunden bedre kan køle af.
  2. CHOKOLADECREME: Smelt hakket chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn luftigt med en elpisker. Tilsæt den smeltede chokoladeblanding i en tynd stråle under konstant omrøring. Smør chokoladecremen ud over kagen i et jævnt lag, og sæt den på køl i ca. 2 timer.
  3. PYNT: Hak chokoladen, og smelt den i mikroovn eller i en skål over vandbad. Dekorér kagen med smeltet chokolade i tynde striber hen over chokoladecremen. Sæt kagen på køl i et par minutter, indtil chokoladestriberne er størknede.
  4. SERVERING: Skær kagen i 24 firkanter, og pynt hvert stykke med lidt finthakkede peanuts. Opbevar kagen på køl, men tag den ud mindst 15 minutter før servering.

TIP: Smør et tyndt lag karamelliseret kondenseret mælk (dulce de leche) ud over den bagte peanutbund, inden chokoladecremen smøres på. Så minder kagen endnu mere om en Snickers-bar!

Læs også