Skøn rabarberkage med låg af sød og sprød marengs. Lad kagen køle lidt af, før den skæres ud - den smager allerbedst helt friskbagt
12 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL KAGEBUND
125 g blødt smør
125 g sukker
4 æggeblommer
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl mælk
1 springform (24 cm i diameter)
RABARBERKOMPOT
1 bundt rabarber, ca. 750 g
1 vaniljestang
150 g sukker
MARENGSLÅG
4 æggehvider
200 g sukker
2 spsk. flormelis
Sådan laver du Rabarberkage med låg af marengs
Rabarberkompot: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over rabarberne. Læg den tomme vaniljebælg ved rabarberne. Bag rabarberne møre i en 175° varm ovn i 15 minutter. Rør rundt, og afkøl. Hæld en smule af væden fra.
Kagebund: Rør smør og sukker hvidt og blødt med en grydeske. Rør æggeblommer i, 1 ad gangen. Sigt mel og bagepulver over dejen, og vend forsigtigt dejen sammen med en ske, mens du tilsætter mælk, lidt ad gangen.
Fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen i 15 minutter ved 175°. Tag din rabarberkage ud, og lad ovnen være tændt.
Marengslåg: Pisk æggehviderne med en elpisker, til de skummer. Tilsæt sukker, lidt ad gangen, mens du pisker, og pisk, til æggehviderne er helt stive. Smør rabarberkompotten over kagen i formen. Fordel forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten. Drys flormelis gennem en sigte over marengsen.
Sæt kagen tilbage i ovnen i 15 minutter, til marengs-låget er gyldent på toppen. Server den skønne rabarberkage friskbagt - der er den allerbedst