Prøv en anderledes og både sprød og saftig pistaciestjerne, som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018. Deltagerne skulle lave deres egen favoritudgave af en kringle, og Jasmin lavede da denne lækre version. Kringlen indeholder en remonce af pistacie og marcipan, og den flettes til en flot stjerne.
10 personer
Tid i alt 2 t og 30 min
DET SKAL DU BRUGE TIL DEJ
2 dl mælk
25 g gær
2 æg
2 store spsk. sukker
1 tsk. salt
500 g hvedemel
75 g smør, blødt
1 citron, skal heraf
REMONCE
70 g marcipan
100 g pistacienødder
100 g smør
100 g sukker
1 citron, skal heraf
DESUDEN
sammenpisket æg til pensling
evt. hakkede pistacienødder
Opskrift - sådan laver du en sprød og saftig pistaciestjerne
Tilsæt æg, sukker og salt og ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen.
Kom til sidst klatter af det bløde smør i og ælt i 5 minutters tid.
Lad dejen hæve lunt i 30 minutter under et klæde.
Remonce
Lav din remonce mens dejen hæver.
Kom alle ingredienser sammen i en foodprocesser og blend til du har en ensartet masse.
Samling
Del dejen i 4 lige store stykker.
Rul først et stykke ud til en cirkel på cirka 30 cm i diameter.
Placer den på en bageplade med bagepapir og smør med 1/3 af remoncen. Det skal ikke helt ud til kanten.
Rul den næste dejklump ud til samme størrelse, kom den ovenpå remoncen, smør med remonce og fortsæt til du ligger den sidste cirkel af dej på.
Der skal være 4 lag dej og 3 lag remonce – ingen remonce på toppen.
Skær med en skarp kniv igennem lagene hele vejen rundt, så du i alt har 16 'stråler', som på en sol. Skær ikke helt ind til midten, men lad en diameter på ca. 5 cm være uskåret.
Tag nu fat i enderne af to strimler og vrid dem modsat af hinanden, så de bliver snoet i hver sin retning og saml dem i enden til én stjernespids. Forsæt på samme måde hele vejen rundt, to og to, så du ender med 8 stjernespidser.
Pensl kringlen med æggeblomme og drys med pistacienødder.
Bag ved 180 grader til gylden og gennembagt.
PRØV OGSÅ: Kringle med æble, kanel og ingefær (link fjernet) Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad