Super lækre vandbakkelser med chokoladekaffe-creme
Mad

Vandbakkelser med chokoladekaffe-creme

10. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Bag små vandbakkelser med chokoladekaffe-creme fyld. Smagen er udsøgt og skal derfor opleves.
6 stk

VANDBAKKELSER

  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 1¼ dl kogende vand
  • 2 æg

FYLD

  • 2 dl piskefløde
  • 30 g flormelis
  • korn af ½ stang vanilje
  • 3 spsk. kaffesirup
  • 2 tsk. instant-kaffe
  • ¼ dl vand
  • 30 g mørk chokolade
  • ½ dl piskefløde

PYNT

  • hakket mørk chokolade

Vandbakkelser med chokoladekaffe-creme

  1. Smelt smørret, uden at det tager farve. Rør melet i til en jævn masse.
  2. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og rør, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ristes den et par minutter, uden at den tager farve.
  3. Tag dejen fra varmen, og rør æggene i, ét ad gangen.
  4. Kom den færdige dej i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 6 kager. Bag dem i en 210° forvarmet ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Lad dem køle helt af.
  5. Pisk fløden stiv med flormelis og vaniljekorn. Vend kaffesiruppen i flødeskummet, og stil det til side. Opløs kaffen i vandet. Hak chokoladen helt fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen sammen med kaffen, og rør godt, til du har en ensartet masse.
  6. Skær et lille hul i alle vandbakkelserne. Vend forsigtigt flødeskummet med chokoladekaffe-cremen.
  7. Kom fyldet i en sprøjtepose, og tryk rigeligt i hver vandbakkelse.
  8. Drys med hakket chokolade, og servér straks.

Hvad er vandbakkelse?

Vandbakkelser er en opbagning lavet af smør/margarine, mel, vand og æg. Dejen er enorm luftig og kan fyldes med blandt andet flødeskum og syltetøj og serveres som kager. I Danmark forbinder vi ofte vandbakkelse med "kagemand" som du måske har fået til en børnefødselsdag.

Find her vores forskellige opskrifter på vandbakkelser med lækkert og sødt fyld.

Læs også