Den friskeste hjemmelavede rabarbersaft får du med denne opskrift, der udover røde rabarber indeholder lime og mynte, som giver skøn sommersmag!
15 min4 personer
Tid i alt 25 min
Ingredienser
1 kg rensede rabarberstilke
1 liter vand
200 g rørsukker
1 vaniljestang
Saft af 1 lime
Lidt frisk mynte
Rabarbersaft med lime og mynte
Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm.
Kom rabarber, vand og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og stang i gryden.
Kog rabarberne i ca. 15 min.
Hæld rabarberne i en sigte over en skål og lad dem dryppe af.
Smag saften til med lime og tilsæt mynte efter smag. Fortynd saften med vand efter smag.
TIP: Saftens holdbarhed er kort, fordi der ikke er tilsat konserveringsmidler. Opbevar evt. noget af saften i en flaske i køleskabet og frys resten ned.