Danske jomfruhummere smager jo skønt i sig selv, men hele oplevelsen med at sidde og pille, sutte og snaske synes jeg kun gør det hele meget bedre. Der er også er dejligt kød i kløerne, hvis du knækker dem. Store servietter og små skåle at skylle fingre i er en rigtig god idé
3 personer
DET SKAL DU BRUGE
12-16 mellemstore jomfruhummere
1 pæn håndfuld kørvel
1 lille bdt. dild
1 pæn håndfuld bredbladet persille
60 g blødt smør
1 fed hvidløg
salt og kværnet peber
citron eller limefrugt
TILBEHØR
lune flutes
evt. krydderurtesalat med kørvel og dild
olie/eddikemarinade
Opskrift - sådan laver du grillede jomfruhummer
Skyl, tør og hak alle krydderurterne fint. Rør dem i smørret sammen med det pressede hvidløg. Brug en tung kniv til at flække hummerne: Stik den ned bag øjnene, og flæk den hele vejen igennem.
Fjern den lille sorte streng og evt. andet "snask", som du synes skal væk.
Læg dem tæt sammen i en bradepande med alufolie eller bagepapir.
Fordel krydderurtesmørret oven på hummerkødet.
Sæt hummerne under ovngrillen, til smørret begynder at brune.