Skyl og tør salatbladene, og fordel dem på et fad.
Riv mozzarella og parmaskinke i mindre stykker, og fordel dem oven på salaten.
Skyl fersknerne, skær dem i tern, og læg dem oven på salaten.
Rist pinjekernerne let på en tør pande, og drys dem over salaten sammen med basilikumblade.
Rør olie, balsamico, salt og peber sammen, og hæld dressingen over salaten lige før servering.
PRØV OGSÅ: Luksussalat med varmrøget laks
En grøn salat er lækkert tilbehør til kød eller gryderetter, og den luksus-udgave af den grønne salat går især godt til sommerens grillmad. Serverer du grøn salat som med opsrkiften her, der også har fyld af parmaskinke og frisk mozzarella, kan salaten sagtens spises som hovedret - især med en god bid brød til.
Denne opskrift på grøn salat er inspireret af den klassiske caprese salat men tomaterne er skiftet ud med solmodne ferskner og desuden piftet op med lidt ekstra fyld. Du kan nemt tilpasse salatopskriften efter årstiden og skifte ferskner ud med blommer, melon, æbler, pærer eller andre frugter, bær og grøntsager i sæson.
TIP: Prøv også at skifte mozzarella ud med en anden ost og servér f.eks. grøn salat med feta.