Syltet havtorn: Bring eddike, sukker og vand i kog sammen med stjerneanis. Hæld havtorn i, og lad dem simre med i to minutter. Sluk for varmen, og lad havtornene trække i væsken i mindst 30 minutter, gerne længere.
Jordskoksuppe: Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem en enkelt til pynt. Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Fyld jordskokker, løg, hvidløg, ingefær og kyllingefond i en gryde, kog det op, og lad det simre i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend, til suppen er helt glat. Hæld suppen tilbage i gryden, lun den igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft. Skær den sidste jordskok i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.
Servering: Fjern lukkemusklen på siden af kammuslingerne. Krydr dem med salt og peber. Brun smørret på en pande, og steg kammuslingerne i det i 1-2 minutter på hver side. Læg kammuslingerne i skåle, top med de tynde jordskokskiver, syltet havtorn og karse. Hæld suppen over ved bordet.
TIP: Suppen kan gøres klar og smages til i god tid. Så skal den blot varmes igennem inden servering og kort blendes med en stavblender for at blive luftig.
Find resten af feminas nytårsmenu HER