Muslingesuppe er en utrolig cremet og velsmagende suppe. Det er en rigtig dejlig måde at få muslinger på, især hvis du ikke er meget for at blive fedtet på fingrene.
1 personer
Muslingesuppe
½ kg blåmuslinger
2 finthakkede skalotteløg
1 kvist timian
2 persillestilke
2 tsk. aromatisk karry
2 spsk. olivenolie
kværnet peber
2½ dl tør hvidvin
2½ dl piskefløde
lys saucejævner
2 spsk. hakket persille
Tilbehør
Flutes eller brød
Sådan laver du muslingesuppe
Gør muslingerne klar, og skyl og hak løg og krydderurter.
Svits løg, hakket timian og karry i et par minutter i olien i en stor gryde, der kan rumme muslingerne.
Kom peber, vin, persillestilke og halvdelen af fløden i.
Lad det koge 5 minutter.
Kom muslingerne i, og læg et tæt låg på gryden. Der skal være fuld varme på, til det damper godt.
Ryst gryden et par gange.
Damp muslingerne i ca. 5-6 minutter, til du kan se, de har åbnet sig.
Tag dem op med en hulske.
Kog suppen ind i ca. 10 minutter uden låg.
Si den.
Kom den tilbage i gryden, kom resten af fløden i, og kog igen i 5 minutter.
Jævn suppen let, og smag den evt. til med mere karry.
Pil muslingerne ud af skallerne, og varm dem meget kort i suppen.
Rør persillen i, og servér suppen straks, helst i varme, dybe tallerkener.