Hjemmelavet kyllingesalat
Læg kyllingefileterne i en gryde, og tilsæt bouillon, laurbærblade og salt. Bring gryden i kog, og lad den småkoge ved middelvarme i 12-15 minutter, til kødet er mørt.
Tag kyllingefileterne op, og lad dem køle helt af.
Skær eller riv kødet i mundrette stykker.
Skyl æblerne. Skær dem i tern uden kernehus.
Rens og snit bladselleri fint.
Pil skalotteløg, og hak cornichoner og skalotteløg fint.
Rør mayonnaise, cremefraiche, skyr og sennep sammen i en skål.
Rør karry, honning og citronsaft i, og smag til med salt og peber.
Vend kylling, æbler og grøntsager i cremen, og sæt salaten på køl indtil servering.
Læg pancettaskiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem sprøde i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter. Afdryp på fedtsugende papir.
Servering: Rist rugbrødet på en brødrister. Anret en stor skefuld kyllingesalat på hver skive rugbrød. Pynt med pancetta og kørvel.
En klassisk kyllingesalat laves med bacon, men skal du have en luksus-kyllingesalat, kan du gøre som i opskriften her og skifte bacon ud med pancetta.
Bladselleri og æble er en del af den klassiske kyllingesalat, og så har vi også tilsat syrlige cornichoner for at give ekstra smag. Hvis du ikke er vild med cornichoner, kan de sagtens udelades, men prøv det – det smager skønt!