Opskrift på lobster roll med jomfruhummerhaler pyntet med stenbiderrogn
Mad

Lobster roll med jomfruhummerhaler

23. marts 2023
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Kort fortalt er lobster roll en hotdog med hummer – og den smager akkurat lige så lækker, som den lyder. Opskriften her er en opgraderet udgave, hvor roll'en toppes med stenbiderrogn. Velbekomme!
4 personer
Tid i alt 50 min

Lobster roll

  • 20 jomfruhummerhaler
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl skyr
  • 3-4 spsk. saft af 1 citron
  • 2 små stængler bladselleri
  • 2 spsk. frisk persille
  • 2 spsk. frisk dild
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 4 spsk. smør
  • 4 pølsebrød eller andet blødt brød
  • 4 spsk. stenbiderrogn
  • 2 spsk. purløg

Lobster roll med jomfruhummerhaler

  1. Lobster roll: Steg hummerhalerne på en (grill) pande, til de er akkurat varme i midten.
  2. Hak bladselleri, persille og dild.
  3. Vend hummerhalerne med mayonnaise, skyr, citronsaft, hakket bladselleri, persille og dild.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Lad hummersalaten trække på køl i mindst 30 minutter.
  6. Til severing: Brun smørret i en lille gryde.
  7. Flæk brødene halvt igennem, smør dem med brunet smør, og steg dem let på en (grill) pande.
  8. Fordel hummersalaten i brødene.
  9. Pynt med stenbiderrogn og finthakket purløg, og servér.

Hvad er lobster rolls?

Lobster roll er det amerikanske svar på fiskenes hotdog og er opfundet på havnen i New England i 1960’erne. I denne opskrift har vi opgraderet retten med stenbiderrogn – og så er der ikke meget fattigmandsfrokost over den længere.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også