Sprøde marengsbunde fyldt med hasselnødder og syrlig brombærkompot – det kan være svært at forestille sig noget bedre! En skrøbelig kage hvor en del af charmen består i, at den krakelerer på toppen. Her får du opskriften på fragilité med brombærcreme
45 min
Tid i alt 1 t og 30 min
DET SKAL DU BRUGE
5 æggehvider
1 knsp. salt
250 g sukker
125 g ristede afskallede hasselnødder
BROMBÆRCREME
200 g brombær (evt. fra frost)
1 dl vand
50 g sukker
1 spsk. majsstivelse, f.eks. Maizena
2 spsk. vand
saft og skal af 1 usprøjtet citron
5 dl piskefløde
PYNT
2 spsk. flormelis
Fragilité med brombærcreme
1. Tænd ovnen på 140°. Pisk æggehvider og salt sammen med en elpisker til en stiv masse. Pisk sukker i lidt efter lidt, til det er opløst, og du har en blank og luftig marengs. Hak hasselnødder fint i en minihakker. Fold dem i marengsen med en dejskraber. Smør marengsen ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag fragilitéen i ovnen i 45 minutter. Lad den køle af på pladen. 2. BROMBÆRCREME: Kog brombær med 1 dl vand, til de er let kogt ud. Tilsæt sukker, og lad det koge i 5 minutter. Rør majsstivelse ud i 2 spsk. vand, og rør det i brombærkompotten. Lad det koge i yderligere 2 minutter. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Lad kompotten køle helt af. Pisk fløden til skum. Pisk brombærkompotten igennem, og vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen. 3. Del fragilitébunden i 3 lige store rektangler. Smør halvdelen af brombærcremen på den ene fragilitébund. Læg en bund ovenpå, og smør resten af cremen herpå. Læg den sidste bund øverst. Sigt flormelis over. TIP: En fragilité er skrøbelig (fragile), og en del af charmen består i, at den krakelerer på toppen. PRØV OGSÅ: Fragilité med hvid chokolade