Super lækker kage med chokolade, nødder og friske hindbær. Brug den som ”dessertkage”, eller bare spis den, når du er rigtig lækkersulten. Kan laves med eller uden kaffesmag - få opskriften på den himmelske fragilité her
6 personer
Tid i alt 4 min
Creme
3 dl piskefløde
150 g chokolade
evt. 1 spsk. pulverkaffe (evt. Café Noir)
Bunde
120 g hasselnødder
75 g sukker
100 flormelis
3 små bægre pasteuriserede æggehvider (ca. 5 små æggehvider)
Pynt
hindbær og flormelis
Opskrift - sådan laver du fragilité med hindbær
Varm fløden op. Hak chokoladen, og smelt den i den varme fløde. Rør evt. kaffen i. Lad cremen stå koldt i mindst 2-3 timer. Kan piskes let igennem inden brug.
Hak nødderne ret fint i en minihakker. Bland med sukker og sigtet flormelis. Pisk æggehviderne helt stive, og vend nødderne i.
Bred dejen ud i 2 lige store firkanter på ca. 25 x 25 cm på bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 170° i ca. 12-15 minutter (de må gerne falde lidt sammen). Tag dem ud, og lad dem køle af på en rist. Fordel chokoladecremen i et jævnt lag over den ene bund, og læg dem sammen. Lad gerne kagen stå køligt natten over.
Drys med sigtet flormelis, og sæt hindbærrene tæt sammen ovenpå. Du kan lave én hel kage eller skære den ud, inden du pynter med bær.
Har du lyst til flere lækre opskrifter med hindbær? Så finder du ter herunder: