Fransk galette med skinke og ost
Mad

Fransk galette med skinke og ost

21. februar 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Fyld madpandekager med spejlæg, skinke og smeltet ost og bring stemning af fransk fortovscafé hjem i stuen. Her får du opskriften på fransk galette med skinke og ost
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl boghvedemel
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • ½ tsk. salt 
  • 4 tsk. smør til stegning 

SKINKEFYLD

  • 4 skiver ost, gerne cheddar eller mozzarella 
  • 8 skiver parmaskinke
  • 4 æg

TIL SERVERING

  • 50 g frisk spinat

1. Pisk mel, æg, mælk og salt sammen til en jævn dej uden klumper – brug en elpisker eller stavblender. Smelt 1 tsk. smør på en pande med tilhørende låg. Tilsæt ½-1 dl dej, og vip hurtigt med panden, så dejen fordeler sig jævnt. Gentag, til du har lavet 4 galetter i alt.

2. SKINKEFYLD: Læg 1 skive ost i midten af hver galette. Læg 2 skiver skinke oven på osten, og rul kanterne af de 4 galetter lidt sammen, så du former små reder, hvor du kan slå 1 æg ud i hver. Læg låg på panden, og steg galetten i ca. 5 minutter ved lav varme, indtil spejlægget er stegt færdigt. Læg den færdige galette på en tallerken med alufolie over, så den holder sig varm, imens processen gentages, så du får i alt 4 galetter.

3. SERVERING: Skyl og tør spinaten. Servér galetterne på en bund af spinat.

Læs også