Friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip
12. marts 2020
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Line Falck.
Du bestemmer selv, om du vil rulle alle forårsrullerne på forhånd, eller om du vil lade dine medspisere gøre det selv ved bordet. Her får du opskriften på friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip.
4 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE:
Salt og peber
Olie til stegning
1 moden mangofrugt
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
½ potte basilikum
100 g glasnudler
12 store runde ark rispapir
12 tsk. sød chilisauce
PEANUTDIP:
150 g crunchy peanutbutter
1½ dl kokosmælk
3 spsk. sojasauce
2 cm frisk ingefær
1 limefrugt
½ tsk. sambal oelek
TILBEHØR:
200 g edamamebønner i bælg (fra frost)
½ tsk. salt
25 g saltede peanuts
1 limefrugt
Opskrift - sådan laver du friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip
PEANUTDIP: Bland peanutbutter, kokosmælk og sojasauce. Skræl og riv ingefær, og rør det i peanutdippen sammen med limesaft og sambal oelek.
Krydr kyllingefileter med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side. Skær dem i strimler.
Skræl mango, og skær frugtkødet i strimler. Rens peberfrugt og forårsløg, og skær i tynde strimler.
Kog glasnudler efter pakkens anvisning, og afdryp.
Hæld koldt vand i et tærtefad, og udblød 1 ark rispapir i 20-30 sekunder. Læg det på et rent bræt. Læg basilikumblade, kylling, mango, peberfrugt, forårsløg og glasnudler midt på rispapiret, og dryp med 1 tsk. chilisauce. Fold enderne af rispapiret ind over fyldet, og rul det stramt sammen om fyldet. Gentag med resten af rispapirsstykkerne.
TILBEHØR: Hæld de frosne edamamebønner i en gryde med kogende vand. Kog dem i ca. 1 minut, hæld vandet fra, og skyl dem kort i koldt vand. Drys med salt.
SERVERING: Halvér rullerne, og drys med hakkede peanuts. Servér med edamamebønner og peanutdip.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.