Fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde
Mad

Fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde

29. august 2019
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Når du har lyst til pizza, men trænger til grøntsager, er fyldte squash lige sagen. Her får du opskriften på fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

Det skal du bruge

  • 4 squash
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • ½ bundt basilikum
  • 350 g færdigkøbt tomatsauce
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • Salt og peber
  • 100 g revet mozzarella

Ovenstegte kartoffelbåde

  • 4 bagekartofler
  • Olivenolie
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Salt og peber

Til servering

  • ½ bundt frisk basilikum

Fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde

  1. Ovnstegte kartoffelbåde: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, rosmarin, salt og peber, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kartoflerne sprøde i ovnen i ca. 40 minutter.
  2. Skyl de 4 squash, og flæk dem på langs. Skrab den bløde indmad ud med en ske. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde sammen med kødet i 2-3 minutter, til kødet er brunet.
  3. Hak basilikum fint. Lad tomatsauce, oregano, rosmarin og basilikum stege med i gryden i 5 minutter. Krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen. Fordel kødsaucen i de 8 udhulede squash, og drys mozzarella på toppen.
  4. Sæt squashene ind i ovnen over kartoflerne, og bag dem i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.
  5. Servering: Hak basilikum groft, og drys det over de varme squash. Servér med kartoffelbåde til.

TIP: I stedet for squash kan du bruge aubergine eller halverede peberfrugter.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også