Opskrift - sådan laver du galette med svampefyld
1. Svampefyld: Rens svampe, og skær i skiver. Steg dem gyldne i smør på en pande. Krydr let med salt og peber. Pisk flødeost, æggeblomme, finthakket timian, salt og peber sammen i en skål. Lad svampene afkøle lidt, og vend dem i blandingen i skålen. 2. Tærtebund: Hæld havremel i en skål. Del ægget i blomme og hvide, og hæld hviden i skålen til havremelet. Gem blommen til pensling i en anden skål. Bland havremel, æggehvide, salt, bagepulver og olie sammen i skålen. Ælt blandingen til en smuldret dej. Tilsæt vandet, 1 spsk. ad gangen, og ælt, til dejen hænger sammen og er smidig. Rul dejen ud med en kagerulle i et rektangel mellem 2 ark bagepapir. Fjern det øverste papir, og flyt dejen over på en bageplade. Fordel fyldet over tærtebunden (lad de yderste 5 cm af kanten være fri), og fold bundens sider ind over fyldet –det behøver ikke at være pænt, men der må ikke være huller i dejen. Pensl kanterne med æggeblomme. Bag galetten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er sprøde og gyldne. Pynt med timian.
TIP: Lav dit eget havremel ved at blende havregryn helt fint i en blender eller foodprocessor.
Få indkøbslisten til hele ugen her