Opskrift på glaseret laks med ris, grønkål og avocado
Mad

Glaseret laks med ris, grønkål og avocado

14. november 2019
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Har du god tid, kan du lade laksefileterne trække i marinaden i 30 minutter, inden de steges på panden. Her får du opskriften på glaseret laks med ris, grønkål og avocado.
30 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 spsk. Sojasauce
  • 1 spsk. flydende honning
  • ½ spsk. Sesamolie
  • ½ spsk. Limesaft
  • 4 ferske laksefileter
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Lynstegt grønkål:

  • 100 g frisk grønkål
  • 1 spsk. Sesamolie
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 dl ris (f.eks. jasminris)

Til servering:

  • 2 avocadoer
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
  • 1 limefrugt

Opskrift – sådan laver du glaseret laks med ris, grønkål og avocado

Tilbehør:
Kog ris efter anvisning på pakken. Rør soja, honning, sesamolie og limesaft sammen, og pensl laksefileterne med marinaden. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte, men ikke tørre.

Lynstegt grønkål:
Skyl grønkål, fjern de grove stilke, og skær bladene i grove stykker. Lynsteg dem i sesamolie på en pande, til de er let sprøde og har taget lidt farve. Krydr med salt.

Servering:
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Anret de kogte ris i skåle, og top med lynstegt grønkål, laks og avocadotern. Drys med sesamfrø, og servér straks med limebåde.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan – få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også