Spanakopita er en græsk spinattærte fyldt med cremet feta, på sprød og flaget fillodejsbund. Smager fantastisk og tager kun en halv time at forberede. Her får du opskriften på græsk spanakopita
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
10 plader fillodej
olivenolie til pensling
1 spsk. sesamfrø
SPINATFYLD
500 g frossen spinat
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
1 bundt dild
3 æg
½ tsk. revet muskatnød
friskkværnet peber
100 g parmesan
250 g feta
Opskrift - sådan laver du græsk spanakopita
Optø spinaten, og afdryp den i en sigte. Brug en ske og pres det meste af væden ud af spinaten. Pil og pres hvidløg. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak dild fint.
Pisk æggene luftige i en skål, og tilsæt spinat, hvidløg, forårsløg, dild, muskatnød, peber, friskrevet parmesan og smuldret feta. Rør det hele sammen.
Tænd ovnen på 180°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg 1 plade fillodej på den. Pensl med olie, og læg den næste plade over, dog en smule forskudt. Gentag med alle pladerne, og forskyd dem for hver gang, så de kommer til at danne en nogenlunde symmetrisk stjerne.
Læg spinatfyldet i midten af stjernen, og fold dejen ind mod midten. Drys med sesamfrø, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
Lad tærten sætte sig i 10 minutter inden servering.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.