Den saftige gulerodskage er bagt med mandelmel, så du kan sagtens tage et stykke, selv om du ikke spiser gluten. Her får du opskriften på en skøn gulerodskage med mandelmel og flødeostcreme
50 min8 personer
Tid i alt 1 t og 25 min
DET SKAL DU BRUGE
3 æg
100 g gulerødder
4 spsk. ahornsirup
1 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. kanel
50 g smør + lidt smør til formen
75 g valnøddekerner
150 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 dl rosiner
1 springform, ca. 22 cm i diameter
FLØDEOSTCREME
200 g flødeost naturel
200 g græsk yoghurt
2 spsk. ahornsirup
skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljepulver
Opskrift - sådan laver du gulerodskage med mandelmel og flødeostcreme
1. Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør. Del æggene i blommer og hvider. Skræl og riv gulerødderne. Brug en gaffel og rør æggeblommer sammen med gulerødder, ahornsirup, citronsaft, vaniljepulver og kanel i en skål. Smelt smørret, og rør det i dejen. Hak valnødderne. Rør valnødder, mandelmel, bagepulver og rosiner i dejen. Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 50 minutter. Lad den køle helt af. 2. FLØDEOSTCREME: Pisk alle ingredienser til flødeostcremen sammen til en jævn masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering. TIP: Fyld gerne flødeostcremen i en sprøjtepose med roseformet tylle og sprøjt den ud i små rosentoppe. PRØV OGSÅ: Gulerodskage med kokos og nødder