havregalette
Mad

Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta

20. april 2017
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En galette er en tærte bagt uden form. I stedet er kanterne bøjet ind over fyldet, hvilket giver et flot rustikt look. Her får du opskriften på havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g feta + 50 g til pynt 
  • 1 æg
  • 1 spsk. rosmarin + kviste til pynt
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 rødbeder

KARAMELLISEREDE RØDLØG

  • 1 rødløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og friskkværnet peber

HAVREBUND

  • 250 g havregryn (og lidt til pynt)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 1 æggehvide (gem blommen til pensling af tærten)
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand

Opskrift - sådan laver du havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta

1. Tænd ovnen på 175°.

2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg dem gyldne i smør på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Drys let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.

3. Smuldr 100 g feta i en skål. Tilsæt ægget, 1 spsk. finthakket rosmarin, en smule salt og friskkværnet peber, og mos det sammen. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

4. HAVREBUND: Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt derefter 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Du kan også bruge havremel og samle dejen i en skål. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste stykke, og flyt dejen over på en bageplade.

5. Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, og fordel rødbedeskiverne over. Top med de karamelliserede rødløg og 50 g smuldret feta. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med æggeblomme, og drys med lidt ekstra havregryn. Bag galetten i en 200° varm ovn i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne. Pynt med rosmarin, og servér.

TIP: Brug færdiglavet tærtedej, hvis det skal gå ekstra stærkt.

Læs også