Nogle gange er det enkle bare det bedste. Servér en sprød og saftig helstegt kylling med ovnbagte kartofler og en frisk salat med appelsiner.Her får du opskriften på helstegt kylling og grøn salat med mormordressing
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kylling
800 g kartofler
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
GRØN SALAT
2 hjertesalater
2-3 appelsiner
50 g hasselnødder
MORMORDRESSING
1 dl piskefløde
1 dl appelsinsaft
2 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing
Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarter, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend kartoflerne i olivenolie, og drys med salt og peber.
Smør kyllingen ind i en smule olivenolie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre.
GRØN SALAT: Skyl og tør hjertesalaterne, og skær salatbladene i tykke bånd. Filetér appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra med en skarp køkkenkniv, og frigør dernæst frugtkødet i små fileter.
Hak hasselnødderne groft, og rist dem på en varm, tør pande.
MORMORDRESSING: Pres 1 dl appelsinsaft. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen. Vend salat og appelsinfileter i dressingen, og drys salaten med hasselnødder.
Servér med kylling og kartofler.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.