Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer
Mad

Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer

14. februar 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Når vindruer bages, fremhæves en syrlighed og sødme, der passer perfekt til de nøddeagtige jordskokker. Her får du opskriften på honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg jordskokker 
  • ½ bakke vindruer
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber 

HONNING-DIJON-KYLLINGELÅR

  • 4 kyllingelår
  • 1 dl dijonsennep
  • ½ dl honning
  • ½ dl olivenolie
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl hønsebouillon

TIL SERVERING

  • 50 g rucolasalat
  • godt brød

1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Skyl druerne, og vend dem sammen med jordskokkerne. Dryp olie over fadet, krydr med salt og peber, og vend rundt.

2. HONNING-DIJON-KYLLINGELÅR: Dup kyllingelårene tørre. Rør sennep, honning, olie, finthakket rosmarin, salt og peber sammen. Smør kyllingelårene ind i blandingen, og læg dem over jordskokkerne. Hæld bouillon i bunden af fadet, og steg retten i ovnen i 30 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte og gyldne.

Læs også