Aubergine-ruller med ricotta og bulgur
Mad

Aubergine-ruller med ricotta og bulgur

1. marts 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En dejlig vegetarisk ret, som alle vil elske – selv de mest inkarnerede kødspisere. Her får du opskriften på aubergine-ruller med ricotta og bulgur
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 store auberginer
  • 2 spsk. olivenolie 
  • salt
  • 250 g ricotta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 25 g friskrevet parmesan

TOMATSAUCE

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g brune champignoner
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g grov bulgur
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Pynt

  • 25 g friskrevet parmesan

Opskrift - sådan laver du aubergine-ruller med ricotta og bulgur

  1. TOMATSAUCE: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, og bring saucen i kog. Lad den simre under låg, imens du tilbereder resten.
  2. Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, drys med salt, og bag skiverne møre i ovnen i ca. 15 minutter.
  3. FYLD: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Rens champignonerne, skær dem i små tern, og steg dem gyldne sammen med løg og hvidløg. Kværn salt og peber over. Skyl bulguren i en sigte, og tilsæt den. Hæld bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Lad retten simre under låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket persille.
  4. Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Pisk ricotta sammen med olivenolie og 25 g fintrevet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og læg 1-2 spsk. fyld i den tykke ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i tomatsaucen. Drys med parmesan, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.

TIP: Vil du spare tid, kan du bruge en færdig tomatsauce.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs mere om:

Læs også