Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød
Mad

Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød

29. marts 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 17: Ugens tirsdagsopskrift er bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 bøffer af oksefilet a 250 g

INGEFÆRMARINADE

  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 spsk. sojasauce
  • ½ tsk. tørrede chiliflager

RÅMARINERET GRØNT

  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. riseddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. solsikkeolie

SALAT

  • 2 hjertesalat 
  • 1 bundt grønne asparges

TIL SERVERING

  • 8 små tortillas
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • ½ dl sød chilisauce

Tortilla-wraps med seriøst indhold!

1. Ingefærmarinade: Pres hvidløget, og rør ingredienserne til marinaden sammen. Læg bøfferne i en frysepose, og hæld marinaden ved. Luk posen, og lad kødet marinere i 15 minutter.

2. Råmarineret grønt: Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Skyl agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Blandeddike, sukker og olie. Vend grøntsagerne i marinaden.

3. Salat: Skyl hjertesalaten. Bræk enderne af aspargeserne, og damp aspargeserne i kogende vand i 3-4 minutter.

4. Grill eller steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Lad dem hvile i 5 minutter, før de skæres i tynde skiver.

5. Servering: Steg tortillaer på en pande i 1 minut på hver side. Servér tortillaerne med salat, bøf, råmarinerer grønt og asparges. Pynt med ristede sesamfrø, og servér chilisauce til.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Onsdag: Spicy kødboller med rispilaf – Få opskriften her

Læs også