Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Boller i selleri
22. november 2018
Af:
Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Boller i selleri er virkelig en overset dansk ret, der sagtens kan give dem i karry kamp til stregen. Find opskriften på boller i selleri her!
4 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket kalve- og svinekød
1 løg
1 æg
3 spsk. finvalsede havregryn
1 tsk. salt
friskkværnet peber
SELLERISAUCE
1 knoldselleri
4 stilke bladselleri
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
2 dl piskefløde
4 dl kogevæske
evt. lidt majsstivelse
TILBEHØR
4 dl perlebyg
TIL SERVERING
1 usprøjtet æble
1 håndfuld frisk persille
Sådan laver du boller i selleri
Tilbehør: Kog perlebyg efter anvisningen på pakken.
Kødboller: Pil og riv løget, og rør det sammen med kød, æg, havregryn, salt og peber.
Form ca. 15 kødboller af farsen.
Kog dem i en gryde med 1 l vand i ca. 10 minutter. Tag bollerne op, og gem kogevæsken.
Sellerisauce: Skræl knoldselleri, og skær den i mundrette tern. Skyl og skær bladselleri i skiver.
Svits knoldselleri og bladselleri i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber, og lad det stege, til det begynder at tage farve.
Hæld fløde og kogevæske over, og lad det simre i ca. 5 minutter, til selleri-ternene er netop møre.
Vend kødbollerne i sellerisaucen, og varm dem igennem.
Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber.
Servering: Skyl og skær æblet i små tern. Skyl og hak persille. Servér boller i selleri med perlebyg, og pynt med æbletern og persille.
TIP:
Du kan udskifte perlebyg med ris, bulgur og couscous.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Se også
Mad
Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat
Se også
Mad
Spinat-lasagne med pesto og linser
Se også
Mad
Coq au reisling
Læs mere om:
kødboller
|
selleri
|
perlebyg
|
kalvekød
|
svinekød
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også