Chicken tikki masala
Mad

Chicken tikka masala

14. februar 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Sæt tænderne i en farverig indisk nyklassiker, der er sprængfyldt med varme krydderier. Her får du opskriften på chicken tikki masala
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kylling i strimler

KRYDDERMARINADE

  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt

TILBEHØR

  • 4 dl ris

FLØDESAUCE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 70 g koncentreret tomatpuré 
  • 3 dl hønsebouillon 
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - Sådan laver du chicken tikka masala

  1. KRYDDERMARINADE: Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.
  2. Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem trække i mindst 1 time i køleskabet eller gerne op til 1 døgn.
  3. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
  4. Tænd ovnen på 250°. Læg kyllingestrimler og marinade i et ovnfast fad. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt og toppen gylden.
  5. FLØDESAUCE: Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
  6. Hak mandler fint, og tilsæt dem til gryden sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op og derefter simre i 5 minutter, inden den marinerede kylling vendes i.
  7. Varm retten godt igennem, og tilsæt fløden. Lad retten simre videre i et par minutter.
  8. SERVERING: Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint. Servér chicken tikka masala med ris og et drys mandler og persille.

Er Chicken Tikka Masala en stærk ret?

Chicken tikka masala betragtes normalvis ikke som en særligt stærk ret. Selvom den består af krydrede elementer, afhænger styrken i høj grad af, hvordan den tilberedes og hvilke krydderier, der bruges. Traditionelt set anvendes Kashmiri, som er en mild chilisort, men du kan skrue op og ned for styrken ved at vælge en anden slags chili.

Tips til opskriften

  • Servér sammen med friskbagt naanbrød for ekstra fylde.
  • Skift tørrede chiliflager ud med frisk chili, hvis du ønsker mere styrke på retten.
  • Marinér kyllingen dagen forinden, så du nemt og hurtigt kan tilberede aftensmaden dagen efter. Det giver også ekstra smag til kødet.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også