I coq au riesling er rødvin skiftet ud med hvidvin, og smagen er knap så kraftig som i den klassiske franske coq au vin. Her får du opskriften på coq au reisling
35 min4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling, parteret
salt og friskkværnet peber
2 løg
3 fed hvidløg
500 g champignoner
1 spsk. smør til stegning
150 g pancetta/bacon i et helt stykke
1 håndfuld frisk salvie
4 laurbærblade
10 hele peberkorn
7 dl riesling
2½ dl piskefløde
1 dåse hvide bønner
TILBEHØR
500 g frisk pasta
TIL SERVERING
1 håndfuld frisk salvie
Opskrift - sådan laver du coq au riesling
Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Pil og hak løg groft. Pil hvidløg, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og halvér dem. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange. Tag kyllingestykkerne op af gryden. Skær pancetta eller bacon i tern, og steg dem i gryden. Tilsæt løg, hvidløg, champignoner, salvie, laurbærblade og peberkorn. Lad det stege, indtil svampene tager farve, og løgene bliver bløde. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld vin og fløde over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er mørt og gennemstegt. Afdryp de hvide bønner, og tilsæt. Smag saucen til med salt og peber, og lad den simre, indtil du har kogt pastaen færdig.
TILBEHØR: Kog pasta efter anvisningen på pakken.
SERVERING: Pynt coq au riesling med frisk salvie, og servér med friskkogt pasta til.