Coq au reisling
Mad

Coq au reisling

30. december 2021
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
I coq au riesling er rødvin skiftet ud med hvidvin, og smagen er knap så kraftig som i den klassiske franske coq au vin. Her får du opskriften på coq au reisling
35 min4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling, parteret
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g champignoner
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 150 g pancetta/bacon i et helt stykke
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • 4 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 7 dl riesling
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dåse hvide bønner

TILBEHØR

  • 500 g frisk pasta

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk salvie

Opskrift - sådan laver du coq au riesling

  1. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Pil og hak løg groft. Pil hvidløg, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og halvér dem. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange. Tag kyllingestykkerne op af gryden. Skær pancetta eller bacon i tern, og steg dem i gryden. Tilsæt løg, hvidløg, champignoner, salvie, laurbærblade og peberkorn. Lad det stege, indtil svampene tager farve, og løgene bliver bløde. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld vin og fløde over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er mørt og gennemstegt. Afdryp de hvide bønner, og tilsæt. Smag saucen til med salt og peber, og lad den simre, indtil du har kogt pastaen færdig.
  2. TILBEHØR: Kog pasta efter anvisningen på pakken.
  3. SERVERING: Pynt coq au riesling med frisk salvie, og servér med friskkogt pasta til.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også