farsbrød med hasselbackkartofler, æbler, svesker og kålsalat.

Foto: Colombus Leth

Mad

Farsbrød med æbler, svesker og kålsalat

14. november 2019
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Julen nærmer sig, og derfor er farsbrødet blevet fyldt med æbler og svesker, så det minder lidt om andesteg. Her får du opskriften på farsbrød med æbler, svesker og kålsalat.
1 t og 45 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket svinekød
  • 10 g salt
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 3 spsk. Mælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • ½ potte frisk timian
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 1 æble
  • 50 g svesker uden sten
  • 100 g bacon i skiver

Hasselbackkartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 30 g smør
  • 1 spsk. flagesalt

Rød spidskålssalat:

  • ½ rød spidskål
  • 1 potte kruspersille
  • 75 g tørrede tranebær
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Limesaft
  • 1 spsk. flydende honning
  • Salt og peber

Opskrift – sådan laver du farsbrød med æbler, svesker og kålsalat

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Rør det hakkede kød med salt i en skål.
  3. Pil løget, og riv det direkte ned i skålen til kødet.
  4. Tilsæt æg, mælk, mel, friskhakket timian, allehånde og peber, og rør farsen sammen.
  5. Skyl æblerne, og skær dem i smalle både.
  6. Smør et ovnfad, og læg halvdelen af farsen i bunden af fadet.
  7. Læg æblebåde og svesker tæt sammen oven på farsen, og dæk med resten af farsen.
  8. Form farsen til et farsbrød, og læg baconskiver på tværs hen over toppen. Steg farsbrødet i ovnen i 1 time.

HASSELBACKKARTOFLER

  1. Skræl kartoflerne, og skær dybe riller i hver kartoffel med en skarp kniv, dog uden at skære hele vejen igennem.
  2. Pensl kartoflerne med smeltet smør, og krydr med flagesalt.
  3. Steg kartoflerne i ovnen i 1 time samtidig med farsbrødet.

RØD SPIDSKÅLSSALAT

  1. Skyl og snit spidskålen i fine strimler.
  2. Skyl og hak persillen. Bland spidskål, persille og tranebær sammen i en skål.
  3. Rør olie, limesaft og honning sammen.
  4. Vend dressingen sammen med kålsalaten, og krydr med salt og peber.

SERVERING

  1. Skær farsbrødet i skiver, og servér med hasselbackkartofler og kålsalat. Pynt evt. med frisk timian.

Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også