Julen nærmer sig, og derfor er farsbrødet blevet fyldt med æbler og svesker, så det minder lidt om andesteg. Her får du opskriften på farsbrød med æbler, svesker og kålsalat.
1 t og 45 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket svinekød
10 g salt
1 løg
2 æg
3 spsk. Mælk
2 spsk. Hvedemel
½ potte frisk timian
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. friskkværnet peber
1 æble
50 g svesker uden sten
100 g bacon i skiver
Hasselbackkartofler:
1 kg kartofler
30 g smør
1 spsk. flagesalt
Rød spidskålssalat:
½ rød spidskål
1 potte kruspersille
75 g tørrede tranebær
2 spsk. Olivenolie
2 spsk. Limesaft
1 spsk. flydende honning
Salt og peber
Opskrift – sådan laver du farsbrød med æbler, svesker og kålsalat
Tænd ovnen på 200°.
Rør det hakkede kød med salt i en skål.
Pil løget, og riv det direkte ned i skålen til kødet.
Tilsæt æg, mælk, mel, friskhakket timian, allehånde og peber, og rør farsen sammen.
Skyl æblerne, og skær dem i smalle både.
Smør et ovnfad, og læg halvdelen af farsen i bunden af fadet.
Læg æblebåde og svesker tæt sammen oven på farsen, og dæk med resten af farsen.
Form farsen til et farsbrød, og læg baconskiver på tværs hen over toppen. Steg farsbrødet i ovnen i 1 time.
HASSELBACKKARTOFLER
Skræl kartoflerne, og skær dybe riller i hver kartoffel med en skarp kniv, dog uden at skære hele vejen igennem.
Pensl kartoflerne med smeltet smør, og krydr med flagesalt.
Steg kartoflerne i ovnen i 1 time samtidig med farsbrødet.
RØD SPIDSKÅLSSALAT
Skyl og snit spidskålen i fine strimler.
Skyl og hak persillen. Bland spidskål, persille og tranebær sammen i en skål.
Rør olie, limesaft og honning sammen.
Vend dressingen sammen med kålsalaten, og krydr med salt og peber.
SERVERING
Skær farsbrødet i skiver, og servér med hasselbackkartofler og kålsalat. Pynt evt. med frisk timian.