Sæt mindst 1 time af til marinering af kødet, men lad det gerne marinere natten over. Så får det nemlig masser af smag. Her får du opskriften på fuldkornspita med kebab, hummus og spidskål.
4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min
DET SKAL DU BRUGE:
500 g møre oksebøffer, f.eks. oksefilet
1 spsk. olivenolie
1 spsk. græsk yoghurt 2 %
SHAWARMA-KRYDDERIBLANDING:
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. kanel
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber
CITRONMARIENERET SPIDSKÅL:
½ spidskål, rød eller grøn
1 citron
HUMMUS:
1 dåse kikærter (ca. 400 g)
2 spsk. græsk yoghurt 2 %
1 spsk. tahin (sesampasta)
¾ tsk. stødt spidskommen
1 spsk. citronsaft
Salt
TIL SERVERING:
½ romainesalat
1 rødløg
½ agurk
8 fuldkornspitabrød
Sambal oelek (stærk chilisauce)
Opskrift - sådan laver du pitabrød med kebab:
SHAWARMA-KRYDDERIBLANDING: Bland alle krydderierne. Skær kødet i tynde strimler, og læg dem i en frysepose sammen med olie og yoghurt. Tilsæt krydderiblandingen, luk posen, og massér det hele godt sammen. Lad kødet marinere på køl i mindst 1 time – gerne natten over. CITRONMARINERET SPIDSKÅL: Skyl og snit spidskål. Knug den sammen med citronsaft, og lad den trække på køl i 15 minutter. HUMMUS: Blend alle ingredienserne til hummussen sammen i en blender eller foodprocessor. Smag hummussen til med salt, spidskommen og evt. lidt mere citronsaft. Skyl og snit romainesalaten. Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Skyl agurken, og skær den i skiver. Steg det marinerede kød på en pande ved høj varme i 2-3 minutter. Lun pitabrødene, og fyld dem med spidskål, salat, kød, grøntsager og hummus. Servér sambal oelek i en skål ved siden af. Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER:Mandag:Regnbuepizza Onsdag:Kål-hotdogs med grøntsager og basilikumcreme Torsdag: Friske forårsruller med kylling, mango og peanutbutterdip Fredag: Stegte blæksprutteringe med stribet bedesalat og citronmayonnaise (link fjernet)