Opskrift - sådan laver du fyldte kebab-auberginer med tabbouleh
1. Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak mynte og persille fint. Rør en fars af kød, løg, hvidløg, friske og tørrede krydderier, salt og peber, og stil farsen på køl i 30 minutter.
2. Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér auberginerne, og skær på kryds og tværs i kødet med en kniv uden at skære helt igennem skallen. Pensl overfladen med olie, og læg auberginerne i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til auberginekødet er helt mørt, og lad dem køle en smule af. Brug en ske til forsigtigt at skrabe kødet ud af skallen (gem skallen!). Vend auberginekødet i kebab-farsen, og rør godt sammen. 3. Rist pinjekernerne på en tør pande, og rør dem i farsen. Fyld farsen i aubergineskallerne, og sæt dem i ovnen i 20 minutter, til kødet er gennemstegt. 4. TABBOULEH: Hæld ½ l kogende vand over bulguren i en skål, og lad det trække i 10 minutter. Skyl og skær agurk og tomater i små tern. Skyl og hak persille og mynte fint. Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Vend grøntsager, krydderurter, granatæblekerner, olie, citronskal og citronsaft, salt og peber i bulguren. Smag til, og servér til de fyldte kebab-auberginer.
TIP: Tabbouleh er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur eller couscous blandet med grøntsager, krydderurter, olivenolie og citronsaft.
Få indkøbslisten til hele ugen her