Der skal ikke meget til for at få laks til at smage fantastisk, men denne marinade tager smagen til et helt nyt niveau. Vær opmærksom på at laksen skal hvile min. 30 minutter (gerne op til 24 timer). Her får du opskriften på glaseret lakseside med bagte gulerødder
50 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE
800 g fersk lakseside
3 spsk. ahornsirup
1 spsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep
½ usprøjtet citron
1 håndfuld frisk rosmarin
BAGTE GULERØDDER
1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
salt og peber
½ dl mandler
50 g frisk gedeost
50 g rucola
Opskrift - sådan laver du glaseret lakseside med bagte gulerødder
Hviletid, laks: 30 minutter (gerne op til 24 timer) 1. GLASERET LAKS: Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Pisk ahornsirup, olie, sennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft og finthakket rosmarin sammen. Smør blandingen oven på laksesiden, og sæt den på køl i mindst 30 minutter (gerne op til 24 timer). 2. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødder, flæk dem, og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olie, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre. Drys mandler over, og lad dem riste med i yderligere 5 minutter. Smuldr gedeost over gulerødderne, og drys med skyllet rucolasalat lige inden servering. 3. GLASERET LAKS, FORTSAT: Bag laksesiden i ovnen i 10 minutter samtidig med gulerødderne. Tag fadet ud, og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet. Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter. Servér med de bagte gulerødder. Få indkøbslisten til hele ugen her