Grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip
21. juni 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En lun sommeraften på terrassen bliver fuldendt med honningmarineret kylling. Læg gerne kyllingekødet i marinaden dagen i forvejen. Her får du opskriften på grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip
4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g kyllingeinderfilet
tynde grillspyd
HONNINGMARINADE
2 spsk. dijonsennep
3 spsk. honning
4 spsk. olivenolie
skal og saft af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
SENNEPSDRESSING
3 spsk. olivenolie
skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 tsk. honning
1 spsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
KARTOFFELSALAT
750 g nye kartofler
1 bundt grønne asparges
1 rødløg
1 glas kapers
1 blandet håndfuld persille, dild og/eller purløg
ÆRTEDIP
300 g frosne ærter
1 dl cremefraiche 18 %
1-3 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip
1. HONNINGMARINADE: Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Tilsæt kyllingefileter, og vend rundt. Stil skålen i køleskabet, og lad kødet marinere i mindst 2 timer, dog gerne op til 24 timer.
2. SENNEPSDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen. 3. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne; kog dem møre i saltet vand i 15-20 minutter, og afkøl. Skær kartoflerne i grove skiver, og vend dem med sennepsdressingen i en skål. Knæk den træede bund af aspargesene, og skær aspargesene i grove stykker. Hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Vend asparges, rødløg, kapers og hakkede krydderurter i kartoffelsalaten. Stil på køl indtil servering. 4. ÆRTEDIP: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem til en grov dip med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber. 5. Sæt det marinerede kyllingekød på spyd. Steg på en grill eller (grill)pande, til kødet er gyldent og gennemstegt. Servér med kartoffelsalat og ærtedip. Få indkøbslisten til hele ugen her