Den svenske juleklassiker gør sig også godt på det danske middagsbord. Her får du opskriften på Janssons fristelse med rødkålssalat
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Janssons fristelser
1 kg kartofler
2 løg
2 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
1 glas ansjoser (45 g drænet vægt)
4 spsk. smør
3 spsk. rasp
2½ dl piskefløde
Rødkålssalat
½ bundt bredbladet persille
1 rødløg
200 g rødkål
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
4 spsk. kapers
Opskrift - sådan laver du Janssons fristelse med rødkålssalat
Janssons fristelse: Tænd ovnen på 225°. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Pil løgene, og skær dem i små tern. Steg løgene i smør på en pande, til de er klare. Bland kartoffelskiver og løg sammen i en skål. Smør en bradepande med smør, og hæld kartoffelblandingen i. Krydr med salt og peber. Fordel ansjoser og smørklatter oven på kartoflerne. Drys retten med rasp, og bag den i ovnen i 10 minutter. Hæld fløde over, og lad retten bage i ovnen i yderligere 30 minutter.
Rødkålssalat: Skyl og hak persillen. Pil løget. Snit løg og rødkål helt fint med en kniv eller på et mandolinjern. Vend persille, løg og rødkål sammen med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Drys rødkålssalaten med kapers, og servér den sammen med Janssons fristelser.