Kyllingesauce:
Læg kyllingefileter i en gryde med hønsebouillon. Bring det i kog, skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 10 minutter, til kyllingefileterne er gennemkogte. Lad dem køle lidt af, før du plukker dem i strimler med 2 gafler. Si bouillonen, og tag 4 dl fra til saucen. Kassér resten af bouillonen.
Pil løget, rens porrerne, og skræl gulerødderne. Hak løget fint, og skær porrerne i tynde skiver. Skær gulerødderne i små tern. Steg bacontern i smør på en pande i et par minutter, til de begynder at blive let sprøde. Tilsæt løg, porrer og gulerødder, og steg i 2-3 minutter. Drys mel over, og steg videre i 1 minut. Tilsæt de 4 dl hønsebouillon, og rør mælk og fløde i retten lidt ad gangen. Bring saucen i kog, og lad den småkoge ved middel varme i ca. 5 minutter, til den begynder at tykne. Skru ned for varmen, og vend det plukkede kyllingekød i saucen sammen med ærter og hakket timian. Lad blandingen varme igennem i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kyllingesaucen i et smurt ovnfad. Skær butterdejen i 12 strimler med samme længde som ovnfadet, og læg strimlerne oven på kyllingesaucen i et flettet mønster. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til butterdejen er gylden. Afkøl tærten i 5 minutter. Servér retten direkte fra fadet, evt. med lidt godt brød som tilbehør.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta – få opskriften her