En lækker lakselasagne der er noget nær en luksus-lasagne. Den her er med ricotta og spinat, der gør den ekstra mumset og lækker. Få den skønne opskrift her!
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie til stegning
1 squash
250 g frisk spinat
250 g ricotta
1 dl piskefløde
skal og saft af ½ usprøjtet citron
friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber
1 pakke lasagneplader
600 g fersk laks
2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)
TIL SERVERING
1 bakke blandet salat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
Opskrift: Lakselasagne med spinat og ricotta
Tænd ovnen på 175°.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde.
Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter.
Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen.
Tilsæt ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce.
Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk fadet til med alufolie, så osten ikke branker.
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag så alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Servering: Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad.
Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber.
Servér sammen med lakselasagnen.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.