Lammekølle er forårsbebuderen over dem alle og kan tilbredes i et utal af variationer. Denne lammekølle skal du starte på dagen før, da den skal have god til til at marinere.
Lammelølle: Rids lammekøllen forsigtigt hele vejen rundt. Hak rosmarin, hvidløg og citronskal fint; gnid det godt ind på begge sider af kødet sammen med salt og peber, og bind kødet sammen med kødsnor. Læg kødet i en stor frysepose, og læg det på køl til dagen efter.
Karljohankartofler: Læg svampene i blød i lunkent vand i 1 time. Skyl dem, pres væden fra, og hak dem groft. Skær kartoflerne i tynde skiver med skræl på, og bland dem med svampe, salt og peber i et stort ovnfast fad. Læg den marienrede lammekølle oven på kartoflerne. Dæk kartoflerne med ca. ½ l vand. Steg det hele i en 185° varm ovn i ca. 1 time og 40 minutter, til kødets centrumtemperatur er 65-70°. Lad den færdigstegte lammekølle hvile i 15 minutter.
Spinatsalat med bacon: Skær bacon i små skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Knæk den nederste, træede ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i 2 minutter. Skyl og tør spinaten. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Rør sennep sammen med olie og citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spinat, asparges, bacon og rødløg. Skær lammekødet i tynde skiver, og servér med kartofler og spinatsalat.
Opskriften er en del af en komplet påskemiddag – få resten af opskrifterne her
Vagtelæg med radiser og purløgsolie - Få opskriften her
Kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade- Få opskriften her