Vil du have en varm ret med laks, der både er let og har nogle flotte farver, skal du prøve laksen i orangesauce. Du må selv skære skiverne, for de skal være tynde. Kom dem i ovnen, lige inden I skal spise. Saucen kan du godt forberede
25 min4 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
1 stykke laksefilet (med skind), ca. 500 g
olie
groftkværnet peber
flagesalt
Sauce
2 dl tør/halvtør hvidvin
2 dl hummer- eller fiske- bouillon (terning + vand)
saft af 1-2 appelsiner
1 lille skalotteløg i fine terninger
1 gulerod i fine terninger
25 g koldt smør
1 tsk. rosa peberkorn, let knuste
salt
evt. frisk estragon eller kørvel
Tilbehør
flutes eller ristet brød
Sådan gør du
Brug en skarp kniv, og skær laksen i tynde skiver - lidt på skrå, men fladt ned mod skindet. Er laksen bred, kan du skære fra midten og ud mod siderne. Læg skiverne på bagepapir på en plade. Dryp med lidt olie, og drys med peber og salt.
Lav saucen klar: Kog vin, bouillon, appelsinsaft og skalotteløg i 10-15 minutter, til det er kogt ind til det halve. Kog gulerødderne med i de sidste 5 minutter.
Bag laksen i 4-5 minutter i en 220° varm ovn. Hvis der er væde ved fisken, så hæld den forsigtigt ned i saucen. Pisk det kolde smør i saucen, og smag til med knust rosa peber, salt og evt. hakket estragon eller kørvel. Læg laksen i varme tallerkener. Hæld saucen over, og servér straks.