Opskrift - sådan laver du lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto
1. HASSELNØDDEPESTO: Pil hvidløg. Tag lidt basilikumblade fra til pynt, og kør resten af basilikumbladene i en blender sammen med hvidløg, hasselnødder, parmesan og olie. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber, og justér evt. konsistensen med lidt olie. Hæld pestoen i et glas med låg, og sæt den på køl indtil servering. 2. GRILLEDE SQUASH: Skyl squashene, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Steg dem i olie på en (grill)pande i 1-2 minutter på hver side, til de har grillstriber og stadig lidt bid. Krydr med salt og peber. Tag squashskiverne af panden, og læg dem i en sigte, så overskydende olie kan dryppe af. 3. Kog pastaskruer efter anvisningen på pakken, og afdryp. Vend den friskkogte pasta sammen med et par skefulde hasselnøddepesto og de grillede squashskiver. Skyl og halvér tomater, og drys dem over retten sammen med friskhøvlet parmesan og basilikumblade.
TIP: Pesto tilovers? Brug det oven på en pizza, som smørelse i sandwichen eller bare til at dyppe grøntsagsstængerne i.
Få indkøbslisten til hele ugen her