Marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler
7. marts 2021
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Marineret kyllingebryst med spidskålssalat og krydrede mandler er en skøn hverdagsret, du hurtigt kan få på bordet. Brug evt. opskriften som en del af en madplan – find andre retter til ugen længere nede.
25 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebryster
MARINADE
4 spsk. honning
4 spsk. sojasauce
2 spsk. solsikkeolie
salt og friskkværnet peber
KRYDREDE MANDLER
100 g mandler
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
3 spsk. honning
1 spsk. solsikkeolie
SPIDSKÅLSSALAT
½ spidskål
4 gulerødder
3 spsk. æbleeddike
6 spsk. olivenolie
TIL SERVERING
4 dl ris
½ agurk
evt. frisk kørvel
Opskrift - sådan laver du marineret kylling med tilbehør
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad.
Marinade: Smelt honning i en gryde sammen med sojasauce, olie, salt og peber. Hæld blandingen over kyllingebrysterne, og steg dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
Krydrede mandler: Rist mandler og krydderier på en pande, til de begynder at dufte. Tilsæt honning og olie, og rist, til mandlerne er dækket med honning. Lad dem afkøle på et ark bagepapir.
Spidskålssalat: Snit spidskål helt fint. Skræl og riv gulerødder i tynde strimler på et rivejern eller mandolinjern.
Bland spidskål og gulerødder, og vend æbleeddike og olivenolie i. Drys de krydrede mandler udover.
Kog ris efter anvisningen på pakken. Skyl agurken, riv den i strimler på et rive- eller mandolinjern, og fordel dem oven på risene. Pynt evt. kyllingen med kørvel, og servér med spidskålssalat og ris.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.