Opskrift - sådan laver du marokkansk risfad med kylling
1. TILBEHØR: Tænd ovnen på 200°. Pil og skær løg i grove skiver. Skræl og hak ingefær fint. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skyl og skær tomater i grove tern. Halvér dadlerne, og fjern stenen. Læg løg, ingefær, hvidløg, tomater og dadler i et stort ovnfast fad, og vend med olie, koriander, paprika, kanel, chili, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til grøntsagerne begynder at blive gyldne. 2. Varm bouillonen i en gryde, rør safran i, og lad det stå i 10 minutter. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris og safranbouillon, og rør rundt. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og dryp med olie; fordel stykkerne over risottoen. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter, indtil kødet er netop gennemstegt, og risene møre. Hak mandlerne groft, tænd for ovnens grillfunktion, og drys dem over fadet. Bag det i ovnen i yderligere 3-5 minutter, til mandlerne er ristede og kyllingeskindet sprødt. 3. SERVERING: Skyl og hak persille, drys det over fadet, og servér.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing – Få opskriften her
Tirsdag: Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål – Få opskriften her
Onsdag: Stegt flæsk med kold persillecreme – Få opskriften her
Torsdag: Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost – Få opskriften her